Finále čtvrté řady se neslo ve jménu odloučení. Carrie Mathison se odcizila se Saulem a ani její vztah s Peterem Quinnem nedopadl nejlépe. První díl páté řady na překvapivý závěr ale přímo nenaváže, celá nová série se totiž bude odehrávat dva a půl roku poté.

Zřejmě největší změnou bude, že Carrie už nebude agentkou CIA. Místo toho odchází do dobrovolného exilu do Berlína, kde začne pracovat pro soukromou bezpečnostní agenturu. V Německu pak zřejmě naváže kontakty i s místní zpravodajskou službou. Její nový život ale rozhodně nebude nijak poklidný, hned v prvním díle se Carrie bude snažit zjistit, kdo jí jde po krku. Naproti tomu Saul se do CIA vrátí.

V nové řadě nebude samozřejmě chybět ani Peter Quinn. Jeho možný vztah s Carrie je ale stále ve hvězdách. Ani sami tvůrci se totiž nemohou rozhodnout, jestli ti dva k sobě patří, nebo je jejich spojení čistě pracovní. Tvůrci také prozradili, že pro Carrie je na obzoru nová láska – charismatický právník a také nový mentor, který nahradí v jejím srdci Saula.

Nová série se bude věnovat problematice Islámského státu, střelby v redakci francouzského magazínu Charlie Hebdo, bývalého zpravodajce CIA Edwarda Snowdena a ruského prezidenta Vladimira Putina. Protože se převážná část nové série odehrává v Německu, producenti do Berlína přesunuli i natáčení.

Jaká bude nová řada? Podívejte se na oficiální trailer!

Video
Video se připravuje ...

Trailer k páté sérii Homeland (Ve jménu vlasti) YouTube/Showtime