Davy australských příznivců, z velké části mladých obdivovatelek, se dnes přišly před proslulou budovu opery v Sydney rozloučit s britským princem Harrym, který končí měsíční působení v australské armádě. Během něj si stihl vyzkoušet působení u různých jednotek v několika australských městech a na různých pozicích.

Třicetiletý veterán z dvou misí v Afghánistánu se nejprve před stovkami diváků zúčastnil menšího vojenského cvičení v sydneyském přístavu a poté pozdravil přihlížející, s nimiž si potřásl rukama, fotil se s nimi a od jedné dívek se nechal políbit na tvář.

Bylo to fantastické,“ stručně popsal svůj australský měsíc. „Je vážně skvělé mít šanci promluvit si s lidmi,“ usmíval se princ, který se po narození své neteře Charlotte stal pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Během čtyř týdnů v australské armádě vystřídal kapitán Harry Wales posádky v Darwinu, Perthu či Sydney, vyzkoušel si trénink na leteckém simulátoru, techniky přežití v divočině, navštívil domorodou komunitu nebo si zahrál australský fotbal na vozíku s vážně raněnými vojáky.

Na závěr svého působení v Austrálii se setká s britským vojákem, který během mise v Afghánistánu přišel o obě nohy a v Sydney podstoupil speciální proceduru umožňující zhotovení obou protéz. Princ se poté chystá vyrazit na týdenní návštěvu Nového Zélandu. Setkání s princezničkou Charlotte Elizabeth Dianou tak musí bohužel ještě počkat.

Video
Video se připravuje ...

Tohle je nová britská princezna! Kate a William ukázali miminko! Reuters, Blesk.cz

Fotogalerie
10 fotografií