Experti tyto otázky řeší už pár týdnů. Podle nich se od sebe Kate a Diana hodně liší. „Kate ví, do čeho se pustila, a chce to. A mimo jiné se s Williamem znají už osm let,“ řekl Tom Levine, autor knihy o královské rodině Windsorů. Ten věří, že smutný osud, který potkal Dianu, Kate nečeká.

Diana nebyla na rozdíl od Kate vyrovnaná

Dianě bylo teprve devatenáct let, když si v roce 1981 vzala dvaatřicetiletého prince Charlese. Nebyla připravená na roli ženy stavěné do světla reflektorů, což bylo vidět i na svatbě, když s plachým úsměvem mávala fanouškům po vystoupení z auta. Když 29. dubna 2011 vystoupila na své svatbě z auta Kate, upravila si šaty a s navyklým výrazem štěstí a spokojenosti zamávala do objektivů paparazzi.

„Diana byla něco jako světová hvězda. Byla oblíbenější než celá královská rodina dohromady. Kate bude více upozaděna, stojící po boku Williama,“ myslí si Max Clifford, který 45 let pracuje v reklamním oddělení britské monarchie. Odborníci jsou si jisti, že to je dobré pro její manželství i pro vztah ke královně Alžbětě II. a paláci. „Dianini rodiče byli rozvedeni. Její charakter byl podlomený, byla ustaraná,“ dodala ještě Claudia Joseph, která se zajímá o biografii Middletonů. Kate je prostě vyrovnaná osoba.

Charles byl na svatbě očividně nešťastný

Experti dokonce zkoumali řeč těla při slavném balkonovém polibku v Buckinghamském paláci. Odborník na řeč těla Peter Collett porovnal ten, který si dali Diana a Charles, s tím, jak se políbili Kate a William: „V roce 1981 tam bylo mnoho pohybů, které naznačovaly, že vztah nebude mít velkou budoucnost. Většina jich pocházela od Charlese. Vypadal nešťastně, věnoval Dianě málo pozornosti a dvakrát během ceremonie si promnul oči, což je typický znak lítosti.“

Na rozdíl od nich na Kate a Willovi bylo prý vidět, že se milují. „To je úplně jiný obrázek. Vypadali královsky a situaci brali samozřejmě. William vypadal sebevědomě. Bylo patrné, že se mají rádi,“ okomentoval polibek novomanželů Collett. Podle odborníků by tedy vztah vévodů z Cambridge měl být pevnější, než rodičů Williama.

Fotogalerie
10 fotografií