Celý svět trnul v očekávání, jaké budou další kroky nového britského královského páru Kate a Williama, kteří měli 29. dubna svatbu. Kate všechny překvapila, když prohlásila, že teď žádné pracovní kroky neplánuje a že se chce jen věnovat manželovi. Následuje tak tchýni Camillu, která je od roku 2005 manželkou prince Charlese a následníkovi trůnu jen věrně stojí po boku a také nic nedělá.

Stejně jako Alžběta II.

Kate své rozhodnutí prý přátelům zdůvodnila tak, že chce být co nejdéle „obyčejnou ženou pilota z RAF“ žijící na farmě v severním Walesu, kterou si novomanželé pronajali. William je jen rád. Bojí se o ni, protože ví, jak to chodí a že by se na ni veřejnost doslova sesypala. Jediné akce, které ji v budoucích měsících čekají, jsou princovy zápasy v polu a účast na pár státních svátcích.

„Teď budou vše dělat spolu. Catherine nebude dělat žádná samostatná rozhodnutí. Princ William se v práci zavázal na dva roky, takže se v nejbližší době nic měnit nebude. Také se pustil do několika charitativních akcí a Kate mu v tom bude pomáhat. Kate se chce také začlenit do charitaty, ale to až časem, až zjistí, co a jak funguje,“ řekl zdroj britskému tisku Daily Mail. "Kate má jedinečnou příležitost žít i ve stavu, do jakého se dostala, normálním životem. Chce toho využít naplno," svěřil její kamarád.

Královna Alžběta II. to Kate moc přeje. Když si ona brala Philipa, byl pak dva roky u námořnictva. Tvrdí, že to byly nejkrásnější roky jejího života. Nemusela řešit královské starosti.

Fotogalerie
15 fotografií