Stálice festivalu, herečka Anna Geislerová, jejíž róby se pravidelně umísťují v hitparádě nejlepších, se tentokrát Vary jen mihla. A i když byla ověšená úžasnými klenoty šperkařské firmy Marc Coin, žádnou příležitost k velké toaletě neměla. Řadou žen zbožňovaná hvězda Padesáti odstínů šedi, Jamie Dornan, s nímž hraje ve filmu Anthropoid, který ve Varech ještě před natáčením představili, jí v plátěných kalhotách a koženém saku příliš prostoru pro glamour nedal.

Glamour rozhodně byla Andrea Verešová, která rovněž patří k stálicím MFFKV. Jenže jde o modelku, nikoli herečku, která pendlovala mezi Vary a domovem. Každopádně Verešová velkou konkurenci mezi kolegyněmi z modelingu neměla. Nepřijela Pavlína Němcová, ani Simona Krainová či Táňa Kuchařová.

Vysoké, s Hollywoodem srovnatelné laťce jako vždy dostál prezident festivalu s chotí Andreou. Prezident Bartoška se opět prezentoval jako etikety znalý džentlmen, jenž disponuje citem pro věc, a na gala zahájení i závěr chodí zásadně v předpisovém smokingu. Ten bohužel ignorovaly dvě hlavní hollywoodské hvězdy Richard Gere a Harvey Keitel, které si vystačily s černým, funus evokujícím oblekem, což provokuje k otázce, zda by si takovou ležérnost pánové dovolili v Benátkách, Cannes či předávání Oscarů.

Upadla i úroveň prestižních doprovodných party včetně výběru hostů na ně pozvaných. A i tady bylo zřejmé, že osobnosti z první ligy dost scházejí. Největší přehlídkou velkých rób, nejvíc bombastickou akcí byla květinami vypolštářovaná party Moët, slavnostní finále festivalu naopak mělo k omamnosti daleko. Hvězd bylo krutě málo, zajímavých rób jakbysmet. Nicméně i tak se ve festivalové svodce najde řada lahůdek, bizarností, pomníků nevkusu i společenských přešlapů.

Livia Klausová: Úlet Její Excelence

Róbu mladé ženy doprovázející bývalou první dámu nechme stranou, v centru pozornosti je nepatřičná toaleta paní Livie, jejíž agresivní fuchsiová by pro sporný efekt stačila. Ale zde se k působivému materiálu charakteru hedvábného šantungu ještě přidala nadbytečná flitrová výšivka na živůtku a zejména šílená dekorace kolem dekoltu. Velkým mínusem jsou i boty, jež měla milosrdně krýt sukně na zem.

Známka: 5

Livia Klausova: Úlet její excelence
Autor: Herminapress.cz

Taťána Pauhofová: Smeč přes čáru

Ostře modrá kreace sestávající z krátkého, kus trupu odhalujícího živůtku plus sošné, nad kotníky sahající zvonové sukně musí nepochopitelnou korálkovou výšivkou a neméně šílenými fábory černého tylu sklátit citlivé estéty do kolen. O to více, že Pauhofová v předchozích letech okouzlovala vysoce elegantními značkovými modely.

Známka: 5

Taťána Pauhofová: Smeč přes čáru
Autor: Herminapress.cz

Sabina Remundová: Ožehavá výzva průsvitu

Dcera Ivy Janžurové, která je rovněž herečka, vyrazila se svou máti, jež na MFFKV dostala prestižní cenu za celoživotní dílo, na opulentní party Moëtt, jejíž black tie dress code určovalo téma Eden. Tedy ráj, v němž se paní Sabina zjevila v monolitu černé róby, která si zasloužila subtilnější střevíčky a také jinou barvu kabelky. K velké diskuzi je pak vždy riskantní hra s transparentem, jenž dává na vědomí, že nohy biblické Evy byly mocně barokní.

Známka: 3

Sabina Remundová: Ožehavá výzva průsvitu
Autor: Herminapress.cz

Andrea Verešová: Cudností puncovaný sex-appeal

Jako vždy přitahovala pozornost štíhlým lepým tělem stejně jako módními outfity, které tentokrát na rudých kobercích i civilní kolonádě sjednocovala bílá barva a evidentní příklon k větší jednoduchosti, čistšímu konceptu stylu. Všechny róby Andrey byly na jedničku, ale tuto kreaci z dílny Jany Pištějové sestávající z nosné, do vlečky prodloužené sukně a jednoduché popelínové košile lze pro její jedinečnost a aristokratickou cudnost považovat za nejkrásnější toaletu MFFKV.

Známka: 1

Andrea Verešová: Cudností puncovaný sex-appeal
Autor: Herminapress.cz

Jiří a Andrea Bartoškovi: První liga

Prezident festivalu, jehož sex-appeal a charisma jsou srovnatelné s hollywoodským kolegou Gerem, i přes tropické klima při zahájení MFFKV oblékl, jak velí etiketa, perfektní smoking s lakýrkami. Jeho paní zvolila róbu, která umocňuje svěžest nositelky a kombinuje žhavě módní dezén květin s neméně trendy ornamentem laserových průřezů. Pouhými náušnicemi vkusně doprovozená toaleta vyznívá skvěle a řadí se k špičce modelů letošních rudých tepichů.

Známka: 1

 

Jiří a Andrea Bartoškovi: První liga
Autor: Herminapress.cz

Stanislav Majer s partnerkou: Mimo vkus i zadání

Z filmů i řady TV seriálů známý fešák si na MFFKV potřebný smoking ani pohřební černé kvádro nevzal. Zato se pokusil o jakousi creative black tie variantu, jež se skládala se sametového, vzpomínky na varieté evokujícího smokingového saka, z něj vykukující, motýlkem vyšperkované černé košile a nad kotníky ohrnutých antracitových džínsů odhalujících barevně vyladěné ponožky v lakýrkách. Výsledek příliš nepřesvědčil, na Moët party vyzněl bizarně. Stejně jako model krásného doprovodu, jenž se s dress code akce neslučoval.

Známka: 4

Stanislav Majer s partnerkou: Mimo vkus i zadání
Autor: Herminapress.cz