Stejně jako celý sál byla při předávání Křišťálového glóbu za celoživotní přínos české kinematografii Ivě Janžurové dojatá i její dcera Sabina Remundová. „Jsem na mámu pyšná, bylo to dojemný. Celý večer jsem také myslela na našeho tátu, který ji tu vždycky doprovázel, tak jsem tu teď trochu za něj. Určitě nás sledoval zeshora a byl pyšný na Ivušku, že dostala tuto cenu,“ svěřila se Blesk.cz Remundová, které ukápla slzička, když viděla na jevišti svou dojatou matku.

Iva Janžurová věděla, že ji bedlivě sleduje celý sál, a byla velmi nervózní. „Bojím se, abych nezakopla na jevišti nebo se nezakoktala,“ řekla před zahájením závěrečného ceremoniálu.

Vše se obešlo bez nehody až do doby, kdy odcházela z pódia. „To nikdo ještě neví, ale ona si v závěru ulomila podpatek jako Popelka, ale to už bylo mimo veškeré dění. Naštěstí si toho nikdo nevšiml,“ práskla na Janžurovou Remundová.

Ta se ve Varech vystřídala se svou sestrou Theodorou, která Ivu doprovázela během festivalu. Sabina se svou matkou oslavovaly ocenění v hotelu Pupp, kde se konala závěrečná party až do jedné hodiny ranní.

Video
Video se připravuje ...

Remundová Petr Soukup,Tereza Kühnelová

Fotogalerie
12 fotografií