Součástí tohoto společenského panoptika jsou i správné kostýmy – outfity zainteresovaných osobností, populárních politiků, lídrů stran a hnutí včetně doprovodu jejich manželek, životních družek, jež k jejich veřejné image náleží.

Součástí panoptika je i žena ministra financí a prvního místopředsedy vlády Andreje Babiše, paní Monika. Patří k personám, jež média zajímají, fotografové na ně zaměřují své objektivy, neboť se svým vzhledem, stylem oblečení z řady šedých myšek vymyká. Její, luxusními značkami puncovaný šatník ale kontu miliardáře konvenuje a k diskuzi tudíž není, byť ceny mohou jistou část veřejnosti nesmyslně vytáčet.

Pokud něco provokuje k polemice, tak je to Moničino tíhnutí k svrškům a doplňkům, jež ženskost až sexy provokativně podtrhují a s jejím oficiálním společenským postavením jsou občas s dress code příležitosti na hraně. Alespoň ve volbách do Sněmovny, které ustanovily novou vládu, tomu tak bylo.

Od té doby se ale paní Monika lecčemu naučila, nyní už více rozeznává charakter společenských akcí. Kreaci, v níž se objevila u volební urny, těžko něco zásadního vytknout. V camel odstínu vyvedená vesta z luxusního vlněného sukna se na jednoduchém černém základu skvěle vyjímá a tato jednoduchá kombinace dává prostor vyznít efektu hodinek i kabely, aniž by si s přílišnou zdobností stylingu zadala. A to platí i pro případ, že paní Monika opět obula botičky na super vysokém podpatku. Pokud se držela při zdi a zvolila decentnější střevíce, které nejsou na snímku vidět, tak to výsledku na bodech jen přidává.

Fotogalerie
4 fotografie