Co se to stalo s Petrou Němcovou, která prý o kariéře modelky snila už jako malá holčička z Karviné? A jako jedna z mála sen děvčátka dokázala proměnit ve skutečnost? Navíc na elitní světové úrovni.

Několik let byla ikonou renomovaného magazínu Sports Ilustrated, jenž jí před devíti lety označil jako tvář roku. Objevila se na obálkách světových časopisů určujících módní styl této planety. A také, což je nejdůležitější, dokázala se svými ženskými křivkami obstát i v době ideálu ultra štíhlého, pro mnohé nezdravě vyhublého těla, které je v branži modelingu v podstatě povinné.

Omyl jednoho večera?

Petra Němcová, jež permanentně válčí s váhou a drsnou anorexií, měla vždycky pověst ženy, jejíž křivky, přirozená erotičnost muže navýsost přitahují. Ale na hollywoodském večeru Oscarů se objevila o hezkých pár kilo hubenější a s výrazem, který měl k oné odzbrojující přirozenosti daleko. Tomuto dojmu nahrávala i velmi strohá, ke krku uzavřená rudá toaleta s dlouhý rukávem a dráždivým průstřihem na hrudi. Včetně zlatého okruží v pase.

Před reklamní, k pózování celebrit určenou stěnou stála neosobně krásná žena s v vlasy hladce sčesanými z tváře do přísného účesu. Její obličej působil uměle a do tzv. kočičího tvaru tvrdě  nalíčené oči změnily Petru k nepoznání. Stala se z ní vosková figurína femme fatale, další virtuální kráska, které továrna modelingu vyrábí pro svět mody ve velkém.

Fotogalerie
6 fotografií