Františka Čížková módě rozumí, proto o ní s takovou chutí píše. To, že občas někomu zkritizuje outfit, je v pořádku. Celebrity by si měly uvědomit, že jsou veřejnými osobami, proto není nutné, aby se lidi jejich modelů lekli...

"Lidé se mě často ptají, kde beru odvahu říkat věci natvrdo. Takzvaně to slavným solit. Nemyslím, že jsem tvrdá, naopak jsem někdy dost při zdi. To, když mě zavazuje respekt k věku, k tomu, co osobnost za život dokázala. A hlavně, kritik má říkat, co si myslí. On není sluha slavných, zaprodanec ani diplomat. Ale to neznamená, že musíte s jeho názorem souhlasit. Rozvíří diskuzi ostatních ať odporují. Ale s faktickými argumenty. Ti, co kontrují tím, že jsem stará (módu mají přece hodnotit mladí), vyschlá mumie, reinkarnovaný Michael Jackson, ale opravdu, opravdu nemožná baba, vážně neberu – a to shrnuji příspěvky svých odpůrců velmi decentně," říká Františka.

Františka je vždy cool oblečená
Autor: Filip Matušínský

"Chtělo by to trochu větší nadhled, být víc nad věcí. Taky se ti, co těžce znervózňuji ptají, jaké mám oprávnění módu hodnotit. Mám výtvarnou školu, pár let jsem módu prakticky dělala. Mé pletené modely si například koupila Barbara Streisand, když v Praze svého času byla a dost dalších světových herců, kteří u nás natáčeli nebo přijeli na Filmový karlovarský festival. To mluvím o devadesátých letech. Ale nemám potřebu tím argumentovat. Říkám svůj názor, módu nedělám, protože u nás nemá prostor, podmínky. A hlavně nejsem byznysmen. Proto o ní píšu. A vůbec neočekávám, že se mnou budou všichni souhlasit. Proč taky?"

Chcete se o Františce dozvědět víc a být v kurzu, co se týče módy? Poslechněte si páteční Afterparty Libora Boučka na Evropě 2, kde znalkyně módy bude hostem.