Zpěvačka se dál do vdovy po Matuškovi obula, když prohlásila: „Olina žádná zpěvačka totiž není, co si budeme říkat, zpívat neumí, a to snad pozná každý.“ Potom Pilarová celý zvláštní spor Blesku vysvětlila. Po návratu Waldemara Matušky z emigrace do Česka měla Pilarová zrovna galakoncerty.

A samozřejmě že Waldemara, se kterým nazpívala takové hity jako Láska nebeská nebo Tam za vodou v rákosí, na pódiu chtěla. „Olinu už ale ne. Nebyl k tomu žádný důvod,“ vysvětluje zpěvačka s tím, že Waldemar nabídku přijal a rád. Když ho potom na své koncerty pozvala podruhé, dozvěděla se prý následovné.

„Bylo mi řečeno, že já s Waldou už dávno nejsem žádné duo. Naopak, že teď jsou dvojka s Olinou. O tom já ale přece nepochybovala, jen jsem prostě opět nepozvala Olinu,“ říká Pilarová. Potom už se s Waldemarem vedle sebe objevovali jen sporadicky a nakonec vůbec.

Když Waldemar slavil 75. narozeniny koncertním turné po Česku a Slovensku, Eva Pilarová na něm chyběla. Walda ji nahradil zpěvačkou jinou. „A musím říct, že mně to tehdy opravdu bylo moc líto,“ uzavřela Pilarová.

Fotogalerie
6 fotografií