Byl to obrovský šok a překvapení. Vypadnutí Veroniky nikdo nečekal. Všichni mysleli, že vypadne poněkud prkenný a navíc zraněný kuchař v akci Filip Saljer (31), který v to sám doufal, aby se už dál nemusel trápit. Po vynesení ortelu byla nálada ve studiu opravdu "blbá". A to se podepsalo také na tom, co následovalo. Žádný bujarý večírek jako minulý týden, žádná radost, veselí. Žilková i s rodinou hned odjela domů. Smutek s ní všichni sdíleli. Její manžel Martin Stropnický měl při Veroničině závěrečném tanci slzy na krajíčku.

Pláči se ale neubránily dámy. Slzy tekly Jitce Čvančarové, nejvíc plakala Monika Absolonová, která musela z ateliérů na Barrandově odjet do hotelu Ambassador na Václavském náměstí, kde moderovala vyhlášení Atleta roku. Kolektiv také opustil Alexandr Hemala. S rodinou, která ho v publiku povzbuzovala, odjel domů.

Pokuřovali na ulici

Zbytek soutěžících, včetně zraněného kuchaře, který při přenosu trpitelsky ukazoval náplast na noze, se tak odebral do podniku v centru Prahy, kde zapili nečekaný výsledek hned na začátku soutěže. Jen tu a tam si ze sklepní restaurace odběhli ven na vzduch na cigaretu. Na povídání toho bylo asi hodně. Do pozdních hodin se na místě zdržel také Saša Rašilov s manželkou Vandou Hybnerovou a jejich dcerou.

Do zpěvu na večírku nebylo ani Jitce Čvančarové. Ta už podruhé dostala od poroty při hodnocení pořádnou „čočku“, přestože byl její tanec ve srovnání s výkonem Hemaly, který po parketu chodí jako na zahradě po listí, ale jen tak, aby ho moc nepošlapal, či pokulháváním Sajlera přímo mistrovský. „Žiju z drobných radostí, které hledám, abych mohla znovu na parket,“ řekla Blesk.cz zklamaná Čvančarová.

Fotogalerie
7 fotografií