Natáčení dramatu podle Havlova vlastního scénáře začalo v České Skalici v Čerychově vile. Dům byl kvůli bezpečnosti Havlových obehnán vysokým plotem a na každém rohu stálo několik bodyguardů.

Blesku se přesto podařilo přistihnout Havla, jak režíruje scénu, v níž hraje jeho žena s Tatianou Vilhelmovou. K večeru se potom filmaři přesunuli do nedalekého hotelu v Náchodě. Opět v největší tajnosti.

„Nebudeme poskytovat zatím žádné informace. Pan režisér s panem producentem si to nepřejí. Stejně jako si zatím nepřejí pořizovat z natáčení snímky,“ sdělila Blesku udivená tisková mluvčí projektu Uljana Donátová, když se dozvěděla, že Blesk má pár záběrů.

Poslední klapka je naplánovaná na konec srpna

Že je Havel plný energie, potvrzují i jeho nedávná slova: „Mám do práce chuť.“ Přesto je při natáčení vidět, že se snaží vyhýbat prudkému slunci.

Nejenže Havel režíruje vlastní ženu, ale do filmu obsadil i nejlepší české herce. Vedle manželky i Josefa Abrháma, Oldřicha Kaisera, Jiřího Lábuse, Jaroslava Duška, Evu Holubovou nebo Tatianu Vilhelmovou. „Taková nabídka se neodmítá. Neváhal jsem ani vteřinu,“ netají Lábus.

Pokud vše půjde podle plánu, poslední klapka filmu, jehož rozpočet je 44 milionů, by měla padnout koncem srpna. Premiéra je plánována na březen příštího roku.

Fotogalerie
6 fotografií