Vdova Vendula Svobodová 8 milionů korun, syn Jakub 13 milionů, dcera Jana 13 milionů a syn z prvního manželství Petr 16 milionů! Takové je podle informací Blesku rozdělení majetku, který po sobě slavný hitmaker zanechal.

Fotogalerie
1 fotografie

 

Na rovných 50 milionů ohodnotili právníci Svobodovy starožitnosti, nemovitosti, obrazy a bankovní konta.

"Dědictví proběhlo dohodou, bez sporů zásadního charakteru," řekl Blesku Vendulin poradce Miroslav Svoboda. Svobodová chtěla mít totiž dědické řízení co nejdříve za sebou, a proto údajně v řadě položek spoludědicům ustoupila.

"Myslím, že paní Vendula byla až nesmírně velkorysá. Nevylučuji tedy, že v příštích týdnech může dojít k přehodnocení jejího dědického podílu. Pokud by v tomto případě došlo k majetkovému navýšení ve prospěch paní Svobodové, pak míní tuto částku převést na Kapku naděje," dodal Miroslav Svoboda.

Padesát milionů ale není jediným dědictvím po Karlu Svobodovi. Daleko větší částku budou dělat tantiémy za jeho hudbu, které si mezi sebou čtyři dědicové také budou dělit dlouhá léta. Podle informací z Ochranného svazu autorského dostával Karel Svoboda ročně přibližně 6-8 milionů korun a další milionové částky přicházely ročně na jeho účet třeba za Včelku Máju z Německa. A podobné je to i s dalšími jeho hity a muzikály. A co na dědické vypořádání říká samotná Vendula?

"Výšku mého dědického podílu ode mě nechtějte potvrdit," řekla Blesku. "Karel uměl vydělat spoustu peněz, ale také je uměl velice rychle roztočit. Bohužel to byly kolikrát věci, kvůli kterým jsem brečela, pila a v noci nespala," svěřila včera Blesku Vendula.