„Kapacit i energie mám teď míň. A tím pádem věci, které teď dělám, nemůžu dělat jen jako koníčka,“ přiznal těsně před plánovaným odstraněním druhé nefunkční ledviny, kterou vyřadila takzvaná polycystická porucha.

Orgány se kvůli cystám zvětšily, deformovaly se a selhávaly. Jedna z ledvin předloni v létě praskla a Michala zachránila až transplantace, po které bohužel ochrnul na spodní část těla. Jančařík, který moderuje Sportovní zprávy na Nově a k tomu ještě dělá divadlo i dabing, je tento měsíc bez příjmu. A to si nemůže dovolit.

Musí se otáčet

„Vydělávat samozřejmě musím dál. Musím vydělávat poměrně dost, protože celkově pobírám od státu asi 15 000 korun a jenom ta rehabilitace mě stojí 20 000 korun. Takže jsou to poměrně jasný počty,“ přiznal v pořadu Nova Stars na Nova Plus, kam se na obrazovku vrátí jako moderátor Odpoledních zpráv. „Doufám, že od srpna budu už zase fungovat,“ přeje si.

Drahé nohy

Moderovat musí. Za rehabilitace jen od návratu na obrazovky v září 2017 zaplatil 200 000 korun a minimálně přes dalších 200 000 korun zaplatil během roku po ochrnutí, kdy byl několik měsíců přímo v rehabilitačním ústavu. A to navíc ještě dojíždí na akupunkturu, která mu prý pomáhá. A to jsou další výdaje.

Víte, že…

Operace, při které mu odstranili nefunkční ledvinu, byla dopředu plánovaná na 19. června. „Rekonvalescence trvá šest týdnů,“ přiznal moderátor.

VIDEO: Jančařík o nemocném synovi na vozíku: Zkuste si být v jeho kůži byť jen den…

Video
Video se připravuje ...

Jančařík o nemocném synovi na vozíku: Zkuste si být v jeho kůži byť jen den… Aleš Brunclík, Markéta Reinischová

Fotogalerie
25 fotografií