První vyhazov herečka dostala ve svých 65 letech. Bylo to v roce 2004 za šéfování Martina Stropnického (61). „Pozval si mě tehdy na pohovor, dali jsme si cigárko, povídali jsme si,“ vzpomínala Anička Čiháková z Chalupářů ve své 13. komnatě. „A pak říkal: ‚My budeme mít menší dotace, a tak ti lidé, co jsou už v jistém věku... s těmi se rozloučíme.‘ Já na to: To se snad netýká mě? A Martin na to: ‚Bohužel ano, Gábi!‘“ měla ještě po letech slzy v očích.

Operace srdce

„Je to hrozný pocit! Nešla jsem skočit z Nuselského mostu, nešla jsem se zabít, tak daleko to nezašlo. Ale bylo to těžké. Jako když dítěti vezmou nejbližšího člověka,“ svěřila s tím, že vyhazov odnesla zdravotně. „Objevily se u mě srdeční arytmie. Muž mi musel volat sanitku. Tep jsem měla nezměřitelný,“ vzpomínala herečka. Lékaři jí zjistili neprůchodnost cév vedoucích k srdci a poté jí voperovali kardiostimulátor.

Druhý odchod

V nekrologu k úmrtí Vránové divadlo po letech nepřímo přiznalo pochybení, když napsalo: „Roku 2004 byla tehdejším vedením penzionována, ale roku 2012 znovu pozvána ředitelem Töpferem spolu s dalšími hereckými legendami do inscenace Cowardovy hry To byla moje písnička!. Roli Bonity hrála až do derniéry inscenace roku 2016.“ Jenže konec tohoto představení znamenal pro Gábi další bolestný odchod ze scény. Tentokrát už definitivní!

Nečekaný skon

Před rokem a půl herečka prodělala operaci rakoviny tlustého střeva, a když už se zdálo, že se z nejhoršího vykřesala, zemřela v sobotu 16. června ráno v nemocnici na selhání ledvin. Poslední rozloučení s Gabrielou Vránovou proběhne pro kolegy i veřejnost ve vinohradském divadle v pátek mezi 10. a 12. hodinou.

VIDEO: Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku!

Video
Video se připravuje ...

Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku! Petr Macek, Petr Soukup