Podle zjištění Blesku lékaři důrazně upozornili Ivanu Gottovou (42), že její manžel byl po převozu do nemocnice dehydrovaný a že by měl vzhledem ke svému věku a prodělaným onemocněním dodržovat pitný režim!

„Ivanka mě hlídá, abych hodně pil, a připomíná mi to,“ přiznal zpěvák našim redaktorům už před lety. Historie se tak opakuje a dá se říci, že Karel znovu s pitným režimem zlobí. Zpěvák, který před třemi roky prodělal rakovinu  mízních uzlin a před rokem byl hospitalizován s neprůchodností střev, leží od soboty na privátním pokoji Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí. Dostává kapačky, jednak s dávkami léků a také aby se jeho tělo znovu zavodnilo.



„Pan Gott měl zápal plic už v závěru roku 2016, od té doby má respirační onemocnění pravidelně! Jedno takové se u něj rozvinulo paralelně k chřipce a doktoři měli strach, aby z toho znovu nebyl zápal plic. Takže si ho tam nechali,“ sdělil Blesku zdroj, který si nepřeje být jmenován.

Lékaři ho hlídají 24 hodin denně a nikoho, kromě manželky, k němu nepouštějí. Některé servery přitom včera šířily informace, že ani ona s mužem není, neboť pobývá na exotické dovolené. Zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová to ale dementovala. „Paní Ivana je po celou dobu hospitalizace svého manžela v Praze a několikrát denně za ním do nemocnice dojíždí,“ sdělila Blesku.

Pokud se Karlu Gottovi uklidní dýchací cesty a nebude mít už teploty, propustí ho lékaři v pátek do domácího ošetřování. To, že by v sobotu večer po silné chřipce a zánětu dýchacích cest vystoupil na Česko-Slovenském plese, je čím dál méně pravděpodobné.

Pitný režim je důležitý a při chřipce obzvlášť. Tělo potřebuje za den po malých dávkách dostat alespoň dva litry tekutin, ideálně nesycené stolní vody. Trocha minerálky doplní vypocené soli, doporučují se slabé čaje všech druhů, speciální antibakteriální a protizánětlivé účinky pak má čaj zázvorový. Džusy a šťávy z čerstvého ovoce zase dodají tělu vitaminy (zejména C) a cukry (=energie), nedoporučuje se jen grapefruitová šťáva. Látky z ní totiž zvyšují vstřebávání některých léků v tenkém střevě, a mohou tak vyvolat nežádoucí reakce.

VIDEO: Gott a Pilarová po 54 letech: Přezpívají jejich nejslavnější duet!

Video
Video se připravuje ...

Gott a Pilarová po 54 letech: Přezpívají jejich nejslavnější duet! Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
75 fotografií