Za devět let trvání projektu prošlo neskutečnými proměnami nespočet českých umělců. Letos se k nim přidali Eva Holubová jako Elton John, Jana Plodková jako Björk, Jaroslav Plesl jako Cher, Klára Vytisková jako Madonna, Lenka Termerová jako Liza Minnelli, Marika Procházková jako Adele, Milan Peroutka jako Tina Turner, Ondřej Ruml jako Diana Ross, Petr Vančura jako Freddie Mercury, Václav Neužil jako Elvis Presley a Zdeněk Piškula jako Miley Cyrus.

 „Poprvé jsem se musel vžít do role ženy a svou ženskost jsem měl možnost ukázat pouze na snímku, což byl největší oříšek. Když točíte, můžete si pomoci slovy a gestikulací, ale když fotíte, nikdo váš hlas neslyší, ani nevidí pohyb vašeho boku. Takže jsem se snažil všechnu energii soustředit do výrazu a vnitřního pocitu,“ svěřil se mladý herec Zdeněk Piškula.

Svůj názor sdělila také Klára Vytisková: „Mimo to, že to byla po všech stránkách příjemná spolupráce a focení jsem si fakt užila, je to kalendář s tradicí a pomáhá dobrým věcem! Jako Madonna jsem se začala cítit asi ve chvíli, když mi maskérka namalovala čáru mezi předními zuby.“

Portréty slavných šly pak na aukčním večeru na dračku. Jen fotografie zakladatelky Nadace Archa Chantal Poullain se vydražila za 100 tisíc, celková částka, která pomůže nemocným dětem, se nakonec vyšplhala na 430 tisíc korun.

VIDEO – Chantal Poullain: Potřebuju milion korun! A proč lituje svého syna?

Video
Video se připravuje ...

Chantal Poullain: Potřebuju milion korun! A proč lituje svého syna? David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
36 fotografií