Oznámení o rozpadu kapely, které se objevilo jen pár dní po vyprodané O2 areně, kde koncertovali, všechny šokovalo. „Nerozcházíme se ve zlém. Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak, a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi,“ napsali v prohlášení Michal Malátný a František Táborský.

Podle Malátného se kapela dostala do stavu, kdy ztratila vnitřní chemii mezi všemi členy a bez ní už jim to dohromady nefungovalo. A vyhozeným klukům je to líto.

 

„František Táborský a Michal Malátný se rozhodli, že od ledna budou pokračovat bez nás. A my bychom se chtěli se všemi fanoušky kapely Chinaski rozloučit a poděkovat za nádherný turné. Díky za patnáct, sedmnáct let.. No, díky za každý rok, byl skvělý. Čau!“ rozloučila se vyhozená čtyřka ve videu.

Bubeník Otakar Petřina se o svém konci v kapele rozmluvil víc otevřeněji.

 

Reakce basového kytaristy Ondřeje Škocha na rozpad kapely Chinaski
Autor: Facebook

Také Ondřej Škoch (basová kytara) poslal Malátnému a Táborskému vzkaz, ze kterého někteří fanoušci ukápnou slzu.

 

Otakar Petřina jr. se vyjádřil k rozpadu kapely Chinaski, kde 9 let působil jako bubeník.
Autor: Instagram

Kapela v současném složení odehraje ještě naplánované akce do konce roku. Není to poprvé, co Chinaski mění sestavu. Před sedmnácti lety je opustil slavný Petr Rajchert, před devíti lety jim pak při autonehodě zemřel Pavel Grohman.

Fotogalerie
32 fotografií