„Babetu jsem musela nechat uspat. Ani nevím, kolik jí bylo let,“ řekla Aha! herečka Jana Stryková. Ta ani nevěděla, kolik Babetě bylo let, protože byla v hrozném stavu, už když si ji brala do své péče. I když se herečka snažila s pomocí veterinářů Babetin stav zlepšit, nepovedlo se.

„Tím nejzávažnějším problémem byla dirofilarióza. To je onemocnění, které způsobují paraziti přenášení komárem. Dostávají se do různých částí těla i do očních tkání, takže někteří pejskové oslepnou. Velmi často se tito červi vyskytují v podkoží, narušují svalstvo a pronikají až do srdce nebo mozku,“ popsala herečka.

S fenkou francouzského buldočka Jana v podstatě bydlela u veterináře a na její léčbu vynaložila nejenom velkou energii, ale také dost finančních prostředků. I tak ale chce pomáhat dál. „Určitě si ještě nějakého pejska pořídím a zase se budu snažit pomoct nějakému nemocnému z množírny. Takovému, kterého by si nikdo jiný nevzal. Jen to nebude hned, musím na to ušetřit,“ dodala Stryková.

VIDEO: Jana Stryková promluvila o druhém dítěti a svatbě.

Video
Video se připravuje ...

Sestřička z Ordinace Stryková má jasno: Druhé dítě a svatba s Matuškovým vnukem nebude! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
26 fotografií