Moderátor počasí je po kolapsu ledvin už deset měsíců upoutaný na invalidním vozíku. Nezapomněli na něj ale ani na Nově, ani organizátoři festivalu filmové a televizní komedie, který Michal uváděl několik let.

„Jeho zranění není důvodem ukončit dobrou spolupráci,“ řekl Blesku dlouholetý člen festivalové poroty, režisér Zdeněk Zelenka (62). V Novém Městě nad Metují, kde se přehlídka koná, proto z inicitivy prezidenta festivalu Jana Hrušínského (62) postaví speciální pódium.

Zelenka si navíc na vlastní kůži v Praze vyzkoušel, jak složité je překonat s vozíčkářem schody. V klubu MAT přiložil sám ruku k dílu a spolu s Danielem Bartákem (36) a ještě jedním statným chlapem snesli moderátora ze schodů, aby se mohl zúčastnit tiskové konference. 

Jančaříka nabídka na moderování moc potěšila. Vítá každou příležitost začít zase pracovat. „Považuju si, že na mě nezapomněli,“ řekl s povděkem. „Při přípravě festivalu se mnou byli stále v kontaktu a drželi mě v naději, kterou mi právě nyní naplnili,“ dodal dojatě. Už se těší na týden od 17. do 23. září, který stráví na festivalu.

VIDEO: Kolegové z Novy poslali ochrnutému Jančaříkovi dojemný vzkaz.

Video
Video se připravuje ...

Kolegové z Novy poslali ochrnutému Jančaříkovi dojemný vzkaz! Podívejte se! TV Nova

Fotogalerie
21 fotografií