Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Největší borci Česka podle Czech Top 100: Gott, Trump, Kolář a Černošek

/
  • Největší borci Česka: Gott, Trump, Kolář a Černošek
    21. června 2017 ● 13:01

    Kdo nejvíc přispívá k dobrému jménu Česka v zahraničí? Kdo pracuje na tom, aby byla naše malá země známá i ve velkém světě? Podle Sdružení CZECH TOP 100 jsou největšími borci Česka podnikatelka Ivana Trump, zpěvák Karel Gott, fyzioterapeut Pavel Kolář a sportovní manažer Miroslav Černošek. „Novinkou letošního roku je ocenění osobností, které se zasloužily o věhlas naší země v zahraničí v různých oblastech, a my bychom jim chtěli tímto vyslovit uznání a poděkovat,“ potvrdil Jan Struž.

     

  • 1.

    Ivana Trump (68)

    Rodačka ze Zlína, která nikdy neztratila kontakt s Českou republikou. Byla úspěšnou lyžařkou a modelkou, po rozchodu se současným prezidentem USA Donaldem Trumpem úspěšně podniká v několika svých společnostech zabývajících se šperky, kosmetikou, bytovým designem, bytovými doplňky. Ve světě ji proslavily i její romány.

    Ivana Trump na návštěvě v Praze
    Autor: Blesk - David Kundrát, Marek Pátek

  • 2.

    Karel Gott (77)

    Excelentní zpěvák, který získal 41 Českých slavíků. Na svém kontě má 700 desek, které si koupilo 30 milionů ctitelů několika generací z řady zemí a další miliony navštívily jeho koncerty. Podle organizátorů reprezentuje nejen svým hlasem, ale i poctivostí, pracovitostí, profesionalitou a skromností. „Pan Gott je mile překvapen a velmi potěšen nominací na tuto cenu,“ říká Aneta Stolzová, mluvčí Karla Gotta.

    Karel Gott
    Autor: Foto: archiv T. Tolkkiho, archiv Blesku

  • 3.

    Pavel Kolář (54)

    Fyzioterapeut, bez jehož pomoci se neobešli a neobejdou sportovci jako Jaromír Jágr, Roman Šebrle či Radek Štěpánek. Jeho schopnost uzdravovat lidi spočívá v dokonalé znalosti lidského těla a citu rukou ve spojení s moderními postupy a technologií. „Ocenění si velmi vážím, stejně tak znám spoustu lidí a kolegů, kteří by si ho zasloužili také, jistě i více. Jsem rád, že se tím prosazuje obor, ve kterém pracuji,“ přiznal Blesku Kolář.

    Pavel Kolář
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Miroslav Černošek (69)

    Sportovní manažer nejlepších českých sportovců a organizátor významných sportovních akcí. Jeho společnost Česká sportovní se stará například o oba reprezentační týmy pro Davis Cup a Fed Cup, spolupracuje s nejúspěšnějšími sportovními hvězdami včetně Jaromíra Jágra, Tomáše Berdycha a Petry Kvitové. „Vnímám své ocenění jako ocenění celého českého sportu. Ukazuje to, jak skvělou celosvětovou reklamou pro Česko sport je,“ říká Miroslav Černošek.

    Miroslav Černošek
    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Děti Ivanky Trumpové zpívají na Floridě čínskému prezidentskému páru tradiční čínskou píseň

    Fotogalerie
    5 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy