Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zemřel student (22), kterého propustila KLDR. Komunisté ho poslali domů v kómatu

Autor: ČTK, ula - 
20. června 2017
07:00

Zemřel americký student Otto Warmbier (22), kterého minulý týden po 17 měsících zadržování propustila z „humanitárních důvodů“ Severní Korea. Informovala o tom v pondělí jeho rodina v prohlášení, které zveřejnila nemocnice v ohijském Cincinnati, kde byl Warmbier hospitalizován. Prezident Donald Trump v reakci na jeho smrt označil KLDR za brutální režim.

Mladík se do vlasti vrátil 13. června ve špatném zdravotním stavu a kómatu. Lékaři konstatovali, že měl těžce poškozený mozek. Není však přesně jasné, z jaké příčiny. Student zemřel v pondělí v univerzitní nemocnici v Cincinnati.

Mladík nekomunikoval

„Strašné trýznivé zacházení, kterého se dostalo našemu synovi v rukou Severokorejců, bohužel nutně nemohlo mít jiný konec, než tak smutný, jaký dnes zažíváme,“ uvedla rodina s tím, že mladík zemřel ve 14:20 (20:20 českého času). Rodina poděkovala lékařům za péči, kterou jejich synovi věnovali. „Byl v klidu. Byl doma a my věříme, že to cítil,“ uvedli mladíkovi nejbližší. Student podle lékařů nereagoval na slovní podněty a žádným způsobem nekomunikoval.

Pchjongjang minulý čtvrtek v oficiální zprávě oznámil, že mladík odsouzený v KLDR k 15 letům vězení a těžkých prací za krádež propagandistického plakátu v hotelu v Pchjongjangu byl propuštěn z „humanitárních důvodů“. Na svobodu se dostal po 17 měsících.

Trump: KLDR je brutální režim

Trump, na jehož příkaz byl Warmbier do USA převezen, se ostře ohradil proti „tvrdým podmínkám“ , kterým byl odsouzenec vystaven v KLDR. „Je to brutální režim,“ uvedl šéf Bílého domu, který dlouhodobě volí vůči Pchjongjangu velmi rázná slova.

sores ( 20. června 2017 10:15 )

Chudák kluk, je to velký hnus co dokáže udělat lidská zloba člověk člověku i v 21 století!! Člověk se přírodě rozhodně nepovedl, má v sobě více brutality než laskavosti a slušnosti! Kéž by už byl konec světa a snad se z evoluce zrodí lepší lidský živočich.

pohoda54 ( 20. června 2017 07:44 )

 Nikdo se samozřejmě neraduje že smrti mladého člověka ale proč tam dělal zakázané věci? A teď tady vůbec nevím proč do toho někdo tahá naše komunisty?Kdy by tady raději sledoval přerod komunismu v pseudokapitalusmus a snažil se zabránit změně v zakonech na rozkradeni republiky pro naše politily, mohli jsme mít dnes mnohem lepší životní úroveň.

pupi ( 20. června 2017 07:22 )

On ten mozek už měl poškozený když tam jel, jen debil se snaží vzít v KLDR propagační plakát !!!

lunatic ( 20. června 2017 02:35 )

Již v kómatu studoval i práva v Plzni

lunatic ( 20. června 2017 02:29 )

Dostuduje v nebi

Zobrazit celou diskusi