Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kim Čong-un se prý děsí atentátu. Vyhýbá se lidem a jezdí v autech podřízených

Autor: nka - 
16. června 2017
12:30

Panickou hrůzu z atentátu zakouší severokorejský diktátor Kim Čong-un a podniká řadu manévrů, aby se zabití vyhnul. Úder čeká hlavně ze strany střelce vycvičeného Jižní Koreou nebo Spojených států. S odkazem na informace jihokorejské tajné služby to napsal web britského deníku Daily Telegraph.

„Kim je posedlý shromažďováním informací svých tajných služeb o možné operaci vedoucí k jeho sesazení,“ řekl podle něj jeden z jihokorejských politiků, který se zúčastnil uzavřeného jednání jihokorejských rozvědčíků.

KLDR Západu hrozí i propagandistickými videi. Takto vypadala simulace útoku na USA:

Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Severokorejský vůdce nepřátelské agenty podezírá hlavně z toho, že se ho chystají zastřelit v autě během jeho cest po vlasti. Proto podle japonského deníku  Asahi Shimbun v posledním roce výrazně omezil veřejná vystoupení. Před občany se objevil 51krát, což bylo o 32 procent méně než v roce 2015.

Navíc zásadně cestuje za svítání a mění automobily, přičemž pro zmatení možných atentátníků někdy používá vozy svých podřízených místo oficiálního mercedesu. Velký strach má prý také z možného leteckého úderu.

Likvidaci už nacvičuje americké komando?

Obavy vůdce KLDR podle deníku ještě vzrostly po letošních zprávách o tom, že americká a jihokorejská armáda zřizují zvláštní jednotku, která v případě války na Korejském poloostrově bude mít za úkol hlavní představitele KLDR zlikvidovat.

V březnu členové komanda amerického námořnictva, které před šesti lety v Pákistánu zabilo teroristu bin Ládina, začali cvičit s příslušníky jihokorejských zvláštních sil. Americké velení se netajilo tím, že cílem výcviku je příprava na zabití členů vedení Severní Koreje a svržení režimu.

Napětí na Korejském poloostrově v posledních měsících roste. Kim navzdory protestům sousedních zemí nechává testovat stále nové rakety a pokračuje v jaderných zkouškách.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi