„Točil jsem něco na způsob soutěže Zpívá celá rodina,“ cituje slova Zelenky Aha!. Vše prý probíhalo podle plánu až do chvíle, kdy se kameraman Roman Brázda jednoho dne na natáčení nedostavil. „Naštěstí za něj zaskočili spolužáci z fakulty, takže jsme mohli pracovat dál,“ vzpomíná režisér.

Vzápětí se však dozvěděl, že Brázda byl na Slovensku obžalovaný z vraždy medičky Ludmily Cervanové. „Dlouhá léta jsem se pak divil, jak je možné, že jsme na něm nikdo nic nepoznali,“ nechápe Zelenka.

„Ten případ, respektive jeho vyšetřování se velice dlouho vleklo, po letech dokonce proběhl druhý proces, ale už jsem tomu nevěnoval pozornost. Kolega F. A. Brabec o téhle kauze natočil film Bolero,“ prozradil. Bohdalová, jeho blízká přítelkyně, o tom neměla ani tušení. „Zaplaťpánbůh jsem s tím kameramanem nikdy netočila! Nic jsem o tom nevěděla, Zdeněk mi to nikdy nevyprávěl,“ svěřila se.

Co se tenkrát stalo?

Ludmila Cervanová byla nejprve topena v termálním jezírku a poté, co už nejevila známky života, byla vytažena a odvlečena asi 300 metrů do říčky Čierna voda. Obvinění muži byli v roce 1982 odsouzeni a Roman Brázda dostal 20 let. 

VIDEO: Zdeněk Zelenka o připravovaném filmu a úspěchu Mefista

Fotogalerie
30 fotografií