Do Bohnic Zuzanu dostaly náhlé návaly úzkosti, deprese, které se střídaly s nadměrnou aktivitou. „Vůbec jsem nespala, byla jsem pořád plná energie a optimismu. I když jsem byla unavená, tak mi nešlo spát, a to se projevilo na mém zdraví,“ říká modelka, které lékaři diagnostikovali panickou ataku.

Po měsíčním pobytu v psychiatrické léčebně se Jandová uchýlila do domácího léčení. K zlepšení stavu jí lékaři předepsali léky, které ale zadržují vodu a člověk se dost zvětší. Zuzka se tedy rozhodla, že začne se svými kily bojovat a několikrát týdně chodí na fitbox. „Chtěla bych se vrátit do modelingu, baví mě ta práce. Snad mě lidi neodsoudí za to, že jsem se léčila v Bohnicích,“ věří kráska.

Co je panická ataka?

Panický záchvat, panická ataka, se projevuje silnou úzkostí až hrůzou, která vzniká náhle, většinou bez zjevné příčiny. Je doprovázena výraznými tělesnými příznaky a má vliv na následné chování: člověk se snaží ze situace utéci, později se vyhýbá místům, kde paniku prožil, nebo má strach, že by se mohla znovu objevit.

Fotogalerie
31 fotografií