"Teď jsem se dozvěděl, že Magistrát města Ostravy oslovil organizátory vzpomínkové akce pro moji maminku na Masarykově náměstí. Že akce byla neohlášená a že na ni neměli povolení. Musí co nejdříve svíčky a ostatní vzpomínkové věci odstranit a paní si to přijde osobně zkontrolovat. Nedej bože, aby na soše zůstal kousek vosku," svěřil se Adam Pavlík se svým rozhořčením z vedení města na sociální síti.

Syna zpěvačky Věry Špinarové tato událost velmi zasáhla. "Nevím, jestli je to odveta za to, že jsem odmítl rezervovat 2 místa na sezení na posledním rozloučení pro pana primátora a jeho náměstka, nebo prostě lidé a vedení na magistrátu jsou tak hloupí, že si zatím ještě neuvědomili, že odešla žena, kterou celá Ostrava neskutečně milovala a která toho pro Ostravu udělala tolik, co tito lidé nestihnou do konce života," napsal rozrušeně Pavlík, který má nyní plné ruce práce se zařizováním pohřbu maminky, který proběhne v sobotu.

"Nebudu teď tady popisovat další věci, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že největší překážkou v uspořádání pohřbu mé maminky bude město Ostrava!!!" dodal zklamaně.

Mluvčí Moravské Ostravy a Přívozu Jana Pondělíčková však ale celou věc vidí jinak. "Kontaktovali nás organizátoři, že uspořádají pietní akci a my souhlasili s tím, že po pohřbu bude třeba pietní místo uklidit. Nabídli jsme, že by s tím pomohly i Technické služby na naše náklady. Nařčení pana Pavlíka odmítáme. Rozhodně není pravda, že by to bylo kvůli rezervaci míst. Jsme nepříjemně překvapení, že pan Pavlík zveřejnil takovou dezinformaci veřejně a navíc bez našeho vyjádření," řekla.

Video
Video se připravuje ...

To je dojemné: Takhle se loučili Ostraváci s rodačkou Špinarovou Blesk - Karel Janeček

Fotogalerie
44 fotografií