„Nesouhlasím se snímky z koncertních šaten. Nevěděl jsem o nich,“ řekl rezolutně zpěvák pouhý týden před křtem knihy Na cestách se Slavíkem. Aby nemluvil do větru, sehnal si právníka a poslal ho na vydavatele i autora publikace. Karel údajně požadoval okamžité stažení, zničení veškerého nákladu a navrch i zrušení křtu.

Když se nezadařilo, vydal Gott alespoň prohlášení prostřednictvím tiskové mluvčí Anety Stolzové. „Kniha jako celek byla vydána bez předchozího souhlasu pana Gotta, i bez jeho následné autorizace. Proto se pan Gott obrátil na právníka Petra Ostrouchova, který vydání knihy začal řešit po právní stránce: Zveřejněním těchto fotografií a příběhů v knize došlo k nedovolenému zásahu do práva na podobu a práva na soukromí pana Karla Gotta,“ stojí v prohlášení. Nejvíce Mistrovi a prý také jeho ženě Ivaně vadily momentky z turné v roce 2013, kde si v šatně Gott dělá legraci před fanynkami a zapíná si přitom poklopec.

Podle Jiřího Krušiny, který se Slavíkem spolupracoval po deset let, však vše vidí trochu jinak. „Snímky jsem pořizoval vždy s plným vědomím a souhlasem zpěváka. Vždy jsem ctil jeho soukromí a v případech, že si to vyžádal, jsem nepořizoval žádné snímky, případně jsem zdvořile odešel."

Novinář si rovněž posteskl, že se s Gottem pokoušel před vydáním knihy několikrát spojit, aby společně doladili detaily, jenže marně. „Přál jsem si, aby knihu jako první viděl sám Karel Gott, a udělal jsem pro to maximum. Mimo neúspěšných telefonátů jsem e-mailem opakovaně kontaktoval zpěvákovy nejbližší spolupracovníky. Kniha totiž měla být dárkem k jeho sedmasedmdesátinám,“ prozradil pro Blesk Krušina. Rozhodně není jediný z Karlova okolí, kdo si v poslední době stěžoval na fakt, že se mu nemůže dovolat.

Poštěstilo se teprve týden před křtem, kdy už měl 40násobný Slavík knihu před sebou a nechápal. „Divil se, proč jsem ho nekontaktoval dříve. Ale já jsem se mu snažil vysvětlit, že jsem tak několik týdnů činil přes jeho management", líčí autor díla s tím, že o žádný dramatický telefonát prý nešlo. „Měl ke knize připomínky, ale v závěru telefonátu mi řekl, že vše ještě promyslí. Loučili jsme se pozitivně."

Sám Krušina si náhlý obrat o 180 stupňů nedokáže vysvětlit. Muselo se tam pak stát něco nečekaného! Není to možná z jeho hlavy...“ přemítá bývalý Gottův spolupracovník, kterého nyní pravděpodobně čekají oplétačky se soudem.

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ>>>ZDE!

Fotogalerie
47 fotografií