Ostatky slavného tvůrce komiksů Káji Saudka budou uloženy na hřbitově na Vyšehradě, kde našlo věčný klid mnoho významných českých osobností. To ale ještě bude trvat dalších 26 dní. Urnu s jeho ostatky zatím opečovává vdova po králi českého komiksu Johana Saudková (69).

„Ano, maminka má teď tatínka u sebe. Do výročí jeho smrti, které připadá na 26. června, už ale bude odpočívat na pražském Vyšehradě,“ řekla deníku Aha! dcera Berenika (41).

Od posledního rozloučení se slavným umělcem uběhlo 333 dnů. Podle dcery Káji Saudka Bereniky jeho pochování nešlo urychlit. „Pochovat někoho na tak slavném místě má své zákonitosti, schvalování od nejrůznějších institucí,“ vysvětlila deníku Aha! s tím, že památkáři povolili až třetí návrh náhrobku.

„Bude to tátova slavná kresba jeho ruky, jak drží pero. K tomu jeho podpis, nic víc,“ prozradila deníku Aha!. Dále dodala, že náhrobek bude bílý a hrob bude osázen rostlinami, které také prošly schválením. „Musí to být rostlinky, které na Vyšehrad patří,“ dodala Saudková.

Fotogalerie
51 fotografií

Fotogalerie: 60 slavných, kteří nás opustili v roce 2015
60 fotografií