Zajímavé bylo, že ten den – 13. února – do nemocnice přišla i Leona Machálková a dva právníci a Bořkův kamarád Norbert Kostřica, kterého mám velmi rád. Leona Machálková tam něco hodně nahlas probírala se sestřičkou a ti dva právníci se hádali,“ rozvzpomínal se Milan pro magazín Citylife.

Šel jsem se podívat, co se děje, a v tom jsem slyšel Dalibora, jak holandsky na tátu volá: ‚Dýchej, dýchej‘. To nejvážnější se právě odehrávalo a oni si toho vůbec nevšímali! Tatínek už nedýchal. Pak najednou všichni ztichli. Zůstali jsme tam s Daliborem sami. Chvíli jsme brečeli, pak jsme zabalili věci a odešli,“ dodal Milan.

Jak se dalo předpokládat, reakce Leony Machálkové na sebe nenechala dlouho čekat. Nařčení, že nebyla u otce svého syna a místo toho řešila nějaké právní věci, rázně odmítla a snažila se vysvětlit, jak to bylo. Připustila ovšem, že v den, kdy Bořek Šípek zemřel, opravdu do nemocnice přišla s právníky a dalšími lidmi, kteří nepatřili do úzkého kruhu rodinného.

Když Bořek umíral, byli jsme v nemocnici jenom jeho nejbližší. Já, jeho dva synové a čtyři blízcí spolupracovníci, mezi nimiž byli i dva právníci. Ale nedovedla jsem je tam já, přál si je tam Bořek,“ řekla Machálková Expres.cz a dodala, že za exmanželem chodila do nemocnice téměř každý den. V osudný den nicméně malý Artur v nemocnici nebyl. „Tatínka viděl naposledy dva dny před smrtí, protože si nemyslím, že je to vhodné místo pro dítě.

Machálková také odmítla, že by se nepodílela na obstarávání pohřbu svého exmanžela. Pohřeb prý organizovala s Milanem a Bořkovou sestrou, přesně podle přání zesnulého architekta. „Vždyť jeho synové by ani nemohli nic domlouvat, protože špatně mluví česky,“ tvrdí Leona, která nakonec řekla velmi závažnou věc: „Vnímám to jako útok dědiců na svého syna Artura a je mi to líto.

VŠE O LEONĚ MACHÁLKOVÉ NA BLESK.CZ ČTĚTE >>> ZDE!!!

VŠE O BOŘKU ŠÍPKOVI A JEHO SMRTI NA BLESK.CZ ČTĚTE >>> ZDE!!!

CO SI MYSLÍ ŠÍPKŮV SYN O DOPOVÁNÍ OTCE MORFIEM ČTĚTE >>> ZDE!!! 

Fotogalerie
23 fotografií