Vůbec nepochybují o síle své lásky. Jsou si dokonce tak jistí, že veselku uspořádali v květnu, navíc v pátek třináctého! Pověře »Svatba v máji, nevěsta na máry« (máry = pohřební nosítka) lidé od počátku 18. století věřili a nebývalo zvykem veselky v květnu pořádat. Podle matrik je stále v tomto měsíci svateb nejméně!

SVATBA SOUKALOVÉ A KOUKALA ONLINE: BLESK BYL EXKLUZIVNĚ PŘI TOM

A pátek třináctého? Ten je obecně považovaný za nejsmolnější den v roce. Jenže ten včerejší mezi ně nepatřil – byl totiž pod patronací božské Fortuny a měl naopak přinášet štěstí.

Na pověry ženich nehleděl ani při volbě svatebního outfitu. Na krk si totiž místo kravaty uvázal motýlka a o tom se říká, že by pak novomanželům mohlo uletět štěstí.

Toho mají ale Gábinas Petremna rozdávání. I proto se rozhodli, že se o něj podělí s někým, kdo to potřebuje daleko víc. Požádali proto fanoušky i svatebčany, aby místo tradičních darů raději poslali peníze čtyřletému Péťovi, který při tragické nehodě přišel o tátu a sám se snaží vrátit do života. (Jak pomoci, najdete ZDE››)

I tím tak trochu – ale rozhodně obdivuhodně – porušili tradici a z utajovaného obřadu vzkázali: „Pověr jsme se nezalekli!“

Fotogalerie
28 fotografií