„Rozhodli jsme se vyhlásit sbírku na malého Péťu a jeho maminku, kteří při vážné autonehodě přišli o tatínka a sami si z ní odnesli trvalé následky. Péťa skončil na vozíku, a proto potřebují upravit byt, koupit speciální pomůcky pro handicapované a hlavně další finance na náklady spojené s rehabilitací,“ řekl Koukal.

SVATBA SOUKALOVÉ A KOUKALA ONLINE: BLESK BYL EXKLUZIVNĚ PŘI TOM

K tragédii, která rodině změnila od základu život, došlo loni na podzim, když se vraceli z dovolené u moře. Péťu, který po příjezdu záchranářů nedýchal, dokázali lékaři přivést zpátky k životu, jeho tátovi už ale bohužel pomoct nedokázali. Vážná zranění utrpěla i chlapečkova maminka, která teď po zotavení s malým bojovníkem tráví celé dny v nemocnici.

Péťa má poraněnou míchu, dýchá s pomocí přístroje a má problémy s přijímáním potravy. Na oddělení ARO v Motole leží už přes půl roku. S pomocí maminky, rodiny a zdravotníků ale dělá velké pokroky. Před pár dny přišla dokonce z nemocnice skvělá zpráva, že dokázal lehce pohnout i druhou, dosud zcela nehybnou, ručičkou!

Zatímco Péťa pilně cvičí a snaží se nepřízeň osudu přeprat, jeho nejbližší myslí na budoucnost. Aby se chlapeček mohl později vrátit domů, bude potřeba upravit byt, ve kterém rodina před nehodou žila. Pořídit je také potřeba celou řadu speciálních pomůcek jako elektrický vozík, mobilní plicní ventilátor, polohovací postel, cvičební a rehabilitační pomůcky. Další peníze pak budou potřeba na pravidelné fyzioterapie, ergoterapie a rehabilitace.

Peněz bude zkrátka zapotřebí dost a Koukalovi doufají, že na Péťovy potřeby nepřispějí jen jejich svatební hosté. „Mohli jsme pozvat jen omezený počet přátel, ale věříme, že naši známí i fanoušci oslaví náš velký den spolu s námi a také přispějí na Konto Bariéry,“ řekla Gábina, která přijala příjmení svého manžela. Vysvětlila tím také, proč měli novomanželé a všichni svatební hosté při fotografování na nosech klaunský nos. Ten je totiž symbolem právě zmíněné nadace.

Péťův příběh a informace o tom, jak mu pomoci, najdete ZDE››

Fotogalerie
33 fotografií