„S mluvící hlavou Jana Hrušínského ze Saxany nemá trik v našem muzikálu žádnou spojitost,“ sdělila Blesku PR manažerka Pavlína Kadlecová s tím, že Korn hraje roli vedoucího potravin Jouzu, kterého ve filmu dokonale ztvárnil Lubomír Lipský (†92).

„To, jak je trik provedený, se nesmí prozradit, jinak by kouzlo přestalo být kouzlem. Na speciální rekvizitě pro Jiřího Korna se ale pracovalo celý měsíc,“ řekla Kadlecová.

Mluvící hlava ovšem nebude jediné kouzlo, které bude na prknech pražského Kongresového centra už od 23. dubna k vidění. „V inscenaci bude několik nových kouzel. Některá z nich měla být dokonce už ve filmu, ale tehdy do scénáře mluvili i jiní lidé než samotní tvůrci. A některá kouzla zakázali, protože si mysleli, že nejsou vhodná,“ dodala Kadlecová.

Tajemství filmového triku

Divadelní kouzlo PR manažerka sice neprozradila, ale my víme, jak trik s mluvící hlavou dělali filmaři v Dívce na koštěti! V desce nočního stolku z plexiskla vyřízli otvor, který obepínal krk herce sedícího ve spodní části. Před kameru pak umístili zrcadlo v rozměru stolku, které zakrývalo jeho tělo a současně odráželo fragment toho, co vlastně má být vidět pod deskou stolu, tedy část postele.

Fotogalerie
8 fotografií