Ještě před rokem to s herečkou vypadalo velmi špatně. Byla jí totiž diagnostikována Alzheimerova nemoc a její dcera Zuzana Hášová musela najít místo, kde by se o těžce nemocnou maminku postarali. „Umístit maminku do Alzheimercentra v Průhonicích bylo to nejlepší rozhodnutí. Opravdu se jim tam podařilo vrátit ji do života,“ svěřila se deníku Aha! Hášová. Prý se tam k Fialové chovají moc hezky.

Prozradila také, jaký je současný stav maminky. „Dnes je na tom skoro jako dřív, jen krátkodobá paměť a nohy jí neslouží. Jinak si s ní člověk krásně popovídá,“ raduje se Zuzana, která si tak může konečně oddechnout. Dlouho se bála, jak se Fialová s nemocí vyrovná. „Dnes mohu přiznat, že byly chvíle, kdy jsem tomu přestávala věřit a myslela na nejhorší variantu,“ odtajnila Hášová své obavy.

Podle ní mohla Fialové prospět i její víra. „Maminka nikdy nepřestala vyznávat buddhismus a stále ho praktikuje. I to jí jistě hodně v boji s nemocí pomáhá,“ dodala pro deík Aha! hereččina dcera.

Buddhistická modlitba

„ Ať se stanu v každé době, nyní a navždy, ochráncem těch bez ochrany, vůdcem pro ty, co ztratili cestu, lodí pro ty, kteří plují přes oceány, mostem pro ty, kteří přecházejí řeky, úkrytem pro ty, co jsou v nebezpečí, svítilnou pro ty, co nemají světlo, útočištěm pro ty, co nemají kde hlavu složit, a sluhou pro všechny potřebné…“

Fotogalerie
14 fotografií