Iva Hüttnerová a Ivan Rajmont se kdysi sice brali v kostele, jejich vztah měl ale k nebi daleko. Po bouřlivém manželství přišel rozvod, když byly jejich společnému synovi Matoušovi pouhé 3 roky. 

„Nikdy jsme se neměli brát, vždycky jsme byli spíš vynikající kamarádi,“ přiznal kdysi Rajmont a měl nejspíš pravdu. „Měli jsme se strašně moc rádi,“  řekla deníku Aha! herečka Hüttnerová.

Exmanželka Iva z Rajmontova života s rozvodem rozhodně nezmizela. Když režisér onemocněl rakovinou močového měchýře, i potom, když s nemocí dlouho bojoval, a dokonce i když už se nemoc rozšířila do celého těla, stále pojilo dvojici hluboké přátelství.

„Naposledy jsem s ním mluvila dva dny před smrtí. Jsem nesmírně ráda, že jsem se s ním stihla v nemocnici rozloučit,“ svěřila se pro Aha! Hüttnerová. Poslední rozloučení s režisérem a prvním polistopadovým šéfem činohry ND proběhne ve středu 16. prosince od 11 hodin ve Stavovském divadle.

Tři ženy, tři synové

Ivan Rajmont byl celkem třikrát ženatý. Z druhého manželství s herečkou Kateřinou Burianovou (69) má syna, herce Filipa Rajmonta (39), a ze třetího, s divadelní dramaturgyní Kateřinou Šavlíkovou (50), syna Jana.

Fotogalerie
6 fotografií