Ivan Rajmont se narodil 29. července 1945 v Hradci Králové, mládí ale prožil v Liberci, kde začal studovat na technice.

Nastoupil jako kulisák libereckého divadla. Později absolvoval režii na Divadelní fakultě pražské Akademie múzických umění (DAMU) a v roce 1971 přijal své první angažmá v Karlových Varech. Po čtyřech sezonách pak přestoupil do ústeckého Činoherního studia. Jako umělecký šéf a režisér vedl tuto scénu s krátkou přestávkou až do roku 1986. S ústeckým souborem mimo jiné úspěšně uvedl hru Jakub a jeho pán v adaptaci Milana Kundery, jehož autorství se před tehdejším režimem tajilo.

Od roku 1986 pak u Rajmonta následovalo tříleté období v pražském Divadle Na zábradlí. Koncem roku 1989 se jako nový šéf ujal činohry Národního divadla. Tam také přivedl nové osobnosti. Mezi nimi i herce Miroslava Donutila, který hrál v jednom z nejúspěšnějších představení činohry Národního divadla, v komedii Sluha dvou pánů. 

Tuto legendární inscenaci hry Carla Goldoniho Rajmont nastudoval v roce 1994. V inscenaci se během 20 sezon vystřídala desítka herců. Hlavní roli Trufaldina však stále hraje Miroslav Donutil, který rozvíjí tradici hereckých improvizací k velké radosti mnoha diváků.

Fotogalerie
6 fotografií