Pro první dámu českého šansonu a pěveckou legendu Hanu Hegerovou to byla nečekaná rána. „Hegerovi bydleli v mezipatře mezi druhým a třetím poschodím. Bylo to dost vysoko, nemohla pád přežít,“ vzpomněl si pro deník Aha! herec Ivo Niederle (85).

Dům byl plný slavných nájemníků. Odešla Stella Zázvorková, Josef Hlinomaz (†63), Petr Haničinec (†77) a Květa Fialová se nyní léčí s Alzheimerovou chorobou. Zůstal už pouze Ivo Niederle.

„Už vám neřeknu přesně, v jakém to bylo roce, ale určitě dlouho před revolucí,“ uvedl herec. „Byla to prý nešťastná náhoda. Vypadla, když myla okna,“ popsal. „To víte, celý dům byl tehdy kvůli tomu vzhůru nohama. Marcela měla malého syna Matouše, když zahynula,“ uzavřel Niederle.

Mohlo by se ale zdát, že dům slavných hvězd v Dejvicích je prokletý. Nejenom že snacha Hany Hegerové vypadla z okna, ale v roce 1961 zde spáchala sebevraždu dcera Miloše Kopeckého (†73) a Stelly Zázvorkové (†83) Jana Kateřina (†15). A ve stejném roce před domem auto srazilo dceru Iva Niederleho Alenku (†7).

Fotogalerie
9 fotografií