„Ano, je to pravda,“ hlesla do telefonu smutně zpěvačka a dodala: „Nemohu o tom mluvit.“ Pro slavnou šansoniérku je ztráta syna další z velkých ran, které ji postihly během necelého roku. Loni začátkem prosince prodělala vážný zdravotní kolaps, po němž ji lékaři uvedli do umělého spánku. Několik měsíců se pak zotavovala a učila znovu chodit. Když se jí pak podařilo vrátit do bytu na Staroměstském náměstí, přišla smrt syna, zemřel její Matúš.

„Minulý týden měl pohřeb,“ řekl Aha! zdroj ze zpěvaččiny blízkosti. Ten také naznačil, že syn (†60) Hegerové měl problémy s alkoholem, který mu vážně poškodil játra a slinivku. „Rakovina to úplně nebyla, ale měl smrtelnou nemoc,“ potvrdila ztrápeně sama Hegerová, která měla nicméně se synem od začátku komplikovaný vztah.

Matúše měla Carmen Farkašová, jak se Hana Hegerová správně jmenuje, s manželem, divadelním dramaturgem a pozdějším ředitelem Slovenského národního divadla Daliborem Hegerem (†80). Manželství však trvalo pouhé tři roky. „Matúš se narodil do nelehké situace. Bylo to neplánované dítě, nebyli jsme připraveni. Ani já, ani jeho otec, ten navíc odešel na vojnu a já zůstala na všechno sama,“ přiznala před časem Hegerová. Po rozvodu, když zpěvačka získala angažmá v Praze, nechala syna na výchovu jeho otci. „Já jsem ho nemohla mít u sebe, bydlela jsem v podnájmu, měla spoustu práce a peněz nebylo nazbyt,“ vysvětlovala.

Fotogalerie
6 fotografií