"Právě aortální zúžení chlopně jsou nejčastější vadou v osmé a deváté dekádě života. To riziko je samozřejmě větší než u pacientů ve věku padesát a šedesát let," vysvětlil televizi profesor Jan Pirk z IKEMu. Fanoušky musí uklidňovat alespoň skutečnost, že se Mistr nachází v péči právě této lékařské kapacity.

To Karel Gott dokonce sám potvrdil, když večer poskytl novinářům krátké vyjádření před svou vilou na Bertramce. "Při mém vytížení a v mém věku je třeba zdraví sledovat, abych věděl, co si mohu dovolit," řekl s tím, že se zdravotních kontrol bude účastnit pravidelně. "Je tam diagnóza určité srdeční arytmie, která podle mě není nic vážného, protože ji může mít každý druhý člověk, ale podle profesora je samozřejmě při mé zátěži nutné ji sledovat," vysvětlil Gott.

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott před vilou Blesk TV

Podle Novy ale bude po vyšetřeních s jistotou následovat operace. "Nějakou dobu si sice pacient vystačí s léky, ale časem se onemocnění zhorší a může dojít k selhání srdce. Srdeční vady, jako je stenóza (zúžení chlopně), insuficience (nedomykavost chlopně), mohou mít i kombinovanou variantu," uvádí televize na svém webu.

Nezbývá tak než doufat, že je-li diagnóza správná, nebude se v Mistrově případě jednat o komplikovaný zákrok.

Fotogalerie
6 fotografií