Přestože si v březnu po osmi měsících opět stoupl s kytarou před fanoušky, musí se texty písní pořád učit dokola. „Občas mi vypadne slovo, ale mám čtečku, kam koukám, a hned mi to naskočí. Na větších akcích si tam přečtu třeba i část sloky, protože ta nervozita je horší,“ svěřil Michal Hrůza.

Jeho stav se díky vynikající péči lékařů a alternativního léčitele po úrazu sice radikálně zlepšil, ale ještě nějakou dobu potrvá, než se vrátí do normálu. „Doufám, že to časem skončí. Říkali mi, že to bude trvat ještě rok a půl,“ prozradil zpěvák.

„Jsou to prognózy lékařů, které mu dávají podle toho, jak léčba pokračuje. Po koncertech je sice nyní ve večerních hodinách míň unaven, na jeho program musíme ale stále dohlížet. Pořád to není ten Michal, jak ho známe z dřívějška,“ svěřila Blesku manažerka Martina Tůmová.

A přestože jeho potíže přetrvávají, lékaři mu nyní dovolili sportovat! „Může chodit běhat, takže včera poprvé od úrazu vyrazil,“ prozradila manažerka s tím, že další sporty ‒ hlavně jeho oblíbené in-line brusle ‒ jsou zatím tabu. Riziko pádu je na nich příliš velké.

Neuroložka: Má velkou šanci!

„Je to mladý muž, je v péči lékařů a se spojením vhodné léčby a rehabilitace má rozhodně šanci, aby se jeho paměť navrátila do normálu. Samozřejmě se každý vyvíjíme a spolu s tím i náš mozek, také to záleží na typu poranění, věku pacienta a podobně, ale ta možnost tam je opravdu veliká,“ řekla Blesku neuroložka Alena Nouzová.

Fotogalerie
11 fotografií