Jakmile se olympijský vítěz Roman Šebrle objevil v září na obrazovce coby moderátor zpráv, Česko si klepalo na čelo, zda by se neměl raději držet svého řemesla, tedy atletiky. Jak se ukázalo, stejný názor zastává i bývalý moderátor Pavel Zuna.

I kdyby dokonale mluvil, stejně je tady problém. Jemu nemůžete jako divák věřit, že se dvacet let svého života zabýval něčím, jako je zpravodajství. A když se pak stanou důležité věci, jako je ta Francie (teroristické útoky v Paříži – pozn. red.), tak nemůže být tak kredibilní jako člověk, který se v těchto redakcích pohybuje,“ rozhořčil se nad Šebrlem Zuna.

A ve své kritice pokračoval. „Prostě on v tu chvíli je – ať mi odpustí – mluvící hlava!“ pronesl ve vysílání rádia Frekvence 1. Když už se Šebrle vrhl na moderování, měl by se věnovat oddělení sportu. „Tak by byl důvěryhodný. Je to osobnost, které věříte každé slovo, protože tomu rozumí, neb se tím celý život zabývá,“ dodal na závěr Zuna. Jenže v tom bude háček. Televize Prima samostatné sportovní noviny nevysílá...

Fotogalerie
5 fotografií