Unique Fashion Week (UFW) si letos za svou oficiální tvář zvolil ve světovém modelingu vyhledávaného Španěla, zn. Dolce & Gabbana prezentujícího čtyřiadvacetiletého fešáka Chrise Elsona. A jako každým rokem jeho atraktivitu puncuje partnerka módního projektu, supermodelka Petra Němcová, která do Prahy přiletěla ve čtvrtek, aby den poté v Muzeu hudby uspořádala gala večeři ve prospěch charity. Leč největší mediální pozornosti se na dnech UFW těší životní družka muže držícího kasu národa, interiérová designérka Monika Babišová.

Paní Monika byla na pondělním slavnostním zahájení UFW korunovaném přehlídkou slavných luxusních značek Emilio Pucci a Bvlgari. A nevynechala ani druhý den: s koktejlem spojenou prezentaci nové kolekce zn. Dolce & Gabbana v butiku na Pařížské třídě ani následné předvedení pompézních kreací od Alfreda Villaby v nedaleké rezidenci pražského primátora. V zájmu nepolevila ani ve středu. Ta byla věnovaná šestici českých návrhářek, které se představily v rámci kurátorského výběru Proč ne?! v hotelu Boscolo Prague.

Video
Video se připravuje ...

Babišová v outfitu za milion: V botách trpěla jako zvíře! Markéta Reinischová, Jan Jedlička, Luděk Mazák

Sošné blondýně Monice Babišové vždy dělala společnost některá z přítelkyň. Ona sama vypadala uvolněně. Zde mohla být sama sebou, tady nebyla po boku muže, jehož společenské postavení, konvence s ním spojené ve stylingu svazují. Tohle byl svět módy, jenž mnohé dovoluje a dává prostor osobitosti. Ostatně v tomto smyslu se vyjádřila i novinářům.

Osobitost Moniky Babišová se na UFW především nesla na vlně zn. Dior. Babišové by u Diora na Pařížské měli dát za prezentaci značky slevu, chce se při pohledu na ni podotknout. Její outfity byly v základu dobré. Dokázaly smysl pro barevnost. Ale téměř vždy obnášely moment navíc, jenž čistotu stylu kalil. Efektní prvky si konkurovaly, kýžené sofistikovanosti protiřečily. Zjev paní Moniky je totiž sám o sobě nosný, stačí mu málo. Přetlak atraktivity zavání luxusním cirkusem.

My vás to naučíme, Moniko!

Jaký dojem z prezentace ikonických značek i mini medailonů tvorby českých návrhářek Monika Babišová má, nevím. Při nejbližší příležitosti se jí zeptám. Ale troufám si tvrdit, že si přirozenou ochotou dokázala novináře získat. Trpělivě jim sdělovala značky oblečení, možná i ceny - nejspíš ano, řekla bych. Jiná by se ohradila, tak vstřícná by nebyla.

Video
Video se připravuje ...

Sexy Babišová se šperkem za 500 a Buzková bez make-upu! Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Babišová to má dobré i u fotografů. Posloužím historkou, kterou jsem při příchodu do hotelu Boscolo zaznamenala: Ona vystoupila z auta a onu smečku postávajících, entré mapujících fotografů obdařila úsměvem. Za ty tři dny UFW si na ně zvykla. „Otočte se prosím doleva, pohled na mě, můžete o dva schody níž…,“ zaznělo z pléna. Vyhověla a na nebezpečně vysokých podpatcích nohy mučících bot zaškobrtla. Naštěstí nespadla. „Jsem hrozná, neumím se fotit,“ pronesla ke mně. „My vás to naučíme,“ vykřikla jedna z fotografek…  

Rozpaky Babišové jsem chápala. Trochu trpěla a taky si to sakra užívala. Mimochodem, ten den, v pořadí třetí, měla nejlepší outfit, v němž se na UFW předvedla. Pokud vydrží do konce týdne, dostane se do předsálí módních ikon, chce se s nadsázkou podotknout.