Kristian Partyš (6) - syn Gabriely Partyšové (36) a Josefa Kokty (57)

Když syn, tak maminka taky. Moderátorka bude chodit do česko-kanadské školy spolu se synem Kristianem Partyšem. „Já tam budu chodit za rodilým mluvčím, abych si zdokonalila angličtinu,“ řekla Blesku Partyšová s tím, že její syn si nabral spoustu koníčků, bude chodit na florbal a hodiny tance.

Vanesska Volopichová (7) - dcera Andrey Verešové (34) a Daniela Volopicha (50)

Modelka se s dcerkou svědomitě připravovala. „Vanesska se moc těšila. I když dnes ještě nemusela, tak si večer připravila aktovku s penálem a se sešity a vyrazila dnes už s ní,“ prozradila Verešová. Nová školačka, která nastoupila do 1. B v Plzni, přinesla paní učitelce kytku.

Matyáš Vojtek (7) - syn Libušky Vojtkové (33) a Josefa Vojtka (49)

Prvňáčka má doma i tanečnice Libuška Vojtková. První kroky syna Matyáše vedly na základní školu Bezručova v Říčanech bez doprodovu táty, rockera Pepy Vojtka. „Matyáš se do školy moc těšil. Na cestu si nesl sladkosti pro kamarády i paní učitelku,“ řekla Blesku dojatá maminka.

Matyáš Genzer (6) - syn Lindy Finkové (46) a Richarda Genzera (47) 

Začátek školy se proměnil v slzavé údolí. „Jsem zvědavá, jak bude vypadat jeho první den na střední škole nebo vysoké. Protože i svůj první den ve školce Matýsek proplakal, ale rychle se pak otrkal a byl z něj raubíř,“ řekla Finková, která vyprovodila Matyáše i s Geňou a prarodiči.

Štefan Jan Dojčan (6) - synovec Karla Voříška (50)

Moderátorův synovec nastoupil do školy v Klánovicích. „Ani nemohl dospat, jak se těšil,“ prozradil na něj Karel. Brášku v tom nenechala samotného jeho mladší sestřička Janinka (3). Ve škole se sice jí líbilo, ale ještě si musí tři roky počkat.