Maminku tří dětí přijali minulou středu s bolestmi břicha na chirurgické klinice Nemocnice na Bulovce. Lékaři rozhodli okamžitě, operace je nutná. Mráčková však jejich rozhodnutí odolávala několik hodin a tvrdila jim, že kapačky budou stačit. Už v minulosti totiž s podobnými bolestmi břicha do nemocnice několikrát jela, vždycky to však spravily kapačky a klid na lůžku. Přiznává, je s pláčem a úpěnlivě prosila, že na operaci nechce, že chce jít druhý den do práce, aby vypomohla týmu, který je přes prázdniny kvůli dovoleným personálně oslaben.  Nyní děkuje lékařům, že ji nakonec přesvědčili, protože její stav byl mnohem horší.

„Ve čtvrtek nad ránem mě lékaři Vendulka Brabcová a Petr Šlauf operovali. Chtěla bych jim nesmírně poděkovat za to, že mě svým profesionálním úsudkem přesvědčili, že operace je skutečně nutná, což se během operace potvrdilo. Pokud bych trvala na svém názoru, že stačí kapačka, možná bych už tenhle vzkaz nepsala...“ svěřila se populární moderátorka na facebooku pod fotkou z nemocnice, která byla pořízena jen osm hodin po operaci. Mráčková má na ní smutný výraz se slzami očích, nemocniční pyžamo a kanylu napíchnutou do ruky.

"Nakonec se ukázalo, že se jedná o zánět dělohy, který zanítil i další orgány. Dostala jsem zánět slepého střeva a pobřišnice," řekla Blesk.cz moderátorka.

Po dvou dnech byla Mráčková přeložena na gynekologicko-porodnickou kliniku. Nyní je už v domácí péči, ale stále jí není úplně dobře a zvažuje opětovnou kontrolu v nemocnici. Přesto by se však už nejraději viděla zpět v práci a to hned v pondělí.