Náklaďák, který Renče míjel, mu nedal přednost a z kola ho srazil. Režisér přes auto přelétl a zůstal bezvládně ležet na silnici. Přestože se nehoda stala v Praze a kolem bylo prý spousta chodců a lidí, kteří venčili psy, Renčovi nikdo nepomohl.

Chvilku jsem tak ležel a čekal, až přijdu k sobě. Potom jsem se doslova odplazil ke kamarádovi domů, který naštěstí bydlel poblíž“, řekl deníku Aha!. U kamaráda se režisér zmátořil a sám se pak odvezl autem do pražského IKEMu.

Následky hrůzného nárazu byly téměř tragické. Renč si způsobil otřes mozku, zpřetrhal si vazy v rameni a ruce a kromě toho mu začaly selhávat játra.

Copak otřes mozku, to by ještě šlo. Najednou jsem ale zkolaboval. Byl jsem úplně hotový, opotřeboval jsem si životem organismus a najednou se ty následky nebezpečně rozjely“, popsal Renč dramatický konec svého výletu.

Renčova zranění byla natolik vážná, že si ho v IKEMu nechali lékaři několik dní na kapačkách. Všechny hodnoty jako cholesterol nebo glykémie měl totiž v mizivých normách.