Areál hřbitova střežila ochranka a ostří muži s černými brýlemi na očích hlídali také vstup do obřadní místnosti, kam se dostali pouze ti, kteří byli na seznamu smutečních hostů. Česko-slovenská dvojice Pavol Habera a Daniela Peštová přijela na pohřeb do slovenského Martina z Prahy. Podle serveru pluska.cz seděli oba partneři v blízkosti Marčekovy rakve a Daniela prožívala celý obřad velmi emotivně.

Když pak vyšli z obřadní síně, aby se zařadili do smutečního průvodu za rakví, kterou vezlo auto pohřební služby, měli Peštová i Habera na očích černé sluneční brýle, přesto byl na nich vidět velký zármutek. Peštová svého partnera utěšovala. Hladila ho po paži, pak ho chytla za ruku a přitáhla si ho jemně k sobě.

Jakmile se dostali k rodině zesnulého bubeníka, Daniela si sundala brýle, aby mohla pozůstalým upřímně kondolovat. V tu chvíli neudržela slzy a rozplakala se. Bylo na ní vidět, že smrt muzikanta psychicky nezvládá.

Jen co potřásla rukou poslednímu členu rodiny, ihned si brýle zase nandala a krátce nato je ochranka odvedla z pohřbu pryč.