Její táta byl fotbalista, matka sportovní gymnastka. Na poli umění však vynikala především její prababička, kabaretní umělkyně Růžena Slavínská. Právě po ní patrně Monika podědila umělecké geny. A po svých rodičích dostala do vínku aktivitu - byla prý živé, až nezvladatelné dítě.

A především talentované. Již v šesti letech se dostala do inscenace Kam uhnout očima, kde si zahrála s legendárním Josefem Somrem. Dostala se i do dětských kabaretů, vrchol však přišel v 80. letech se seriálem My všichni školou povinní.

Ztvárnila tam roli Aleny Hajské. Jenže celou dobu s sebou táhla trauma z dětství. „Když jí byly tři roky, zemřela jí mladší sestra. Udusila se peckou od hroznového vína. Otec se po nehodě bál být s Monikou sám, aby se jí také něco nestalo. To ovlivnilo jejich vzájemné vztahy, odcizili se,“ vypráví 13. komnata České televize, která se na obrazovce objeví 2. května.

Divokou měla Monika i pubertu - do ruky se jí dostal démon alkohol, který umocnil její deprese. Utekla do USA, pak do Indie, kde potkala dokonce svého partnera. Narodil se jim syn Simon (20), jenže Moničin partner skončil kvůli pašování drog v krimu, upozorňuje deník Aha!, který odhaluje i románek Moniky s hercem Jiřím Krampolem! 

Monika nakonec skončila na okraji společnosti - v protialkoholní léčebně. Tohle rozhodnutí ji však nakonec pomohlo. I když znamenalo, že musela opustit syna a nechat ho u své matky. Monika se však dokázala vrátit zpátky mezi lidi. I ke hraní. A navíc potkala i svého současného manžela. "S nímž založila rodinné centrum pro rozvíjení kreativity dětí,“ prozradil zdroj Aha!.