Půvabná Ochotská se objevila na módní show se svým přítelem, tenistou Lukášem Rosolem. Všechny přítomné okamžitě zaujala její žlutá kabelka značky Hermes Birkin. Tyto kabelky se na první pohled zdají jako obyčejné, ovšem jejich cena se může vyšplhat až k dvěma milionům korun. Kde na ni Ochotská vzala?

Je pravá, z krokodýlí kůže. Ale o ceně se nechci vůbec bavit. Je to dárek od známých, které máme v Americe, ale můžu říct, že si žijí na dost luxusní úrovni, takže o její pravosti nepochybuji,“ prozradila Blesk.cz Michaela. Jenže na kabelku od značky Hermes Birkin jsou čekací listiny. Zájemce může čekat třeba i dva roky, než se na něj dostane řada.

„To je pravda, že se na ni čeká. Ale jelikož se ti naši známí pohybují v módní branži, sehnali mi ji zase přes nějaké své známé. Už jsem na ni měla zálusk delší dobu a oni mi ji pořídili. Dostala jsem ji před rokem,“ svěřila se Ochotská.

Kabelky této luxusní značky se vyrábějí v několika variantách a právě z krokodýlí kůže bývají ty nejdražší. Jejich cena se pohybuje od 600 tisíc až po 1,8 milionu Kč.

„Existují ale i varianty z kůže aligátora a ty jsou v podstatě levnější. Pohybují se kolem 600 až 700 tisíc korun a například v Arabských Emirátech nebo v Americe se dají koupit i bez čekací listiny. Dělá se to tak, že když někdo zruší rezervaci na tu kabelku, nebo si ji nevyzvedne, ten daný butik ji prodá,“ prozradil Blesk.cz módní stylista Filip Vaněk.

Ochotská nám také prozradila, že luxusní žlutá kabelka není jediná, kterou od této značky vlastní. Ještě jednu jí pořídili Lukáš Rosol, když byli na romantickém výletě v Paříži, kde se zasnoubili. „To ale není Birkin, tudíž se na ni nemuselo čekat,“ přiznala moderátorka, čímž dala jasně najevo, že tento kousek byl oproti té žluté výrazně levnější.

Video
Video se připravuje ...

Rosol o kabelce Tereza Kühnelová

Tajemství kabelky Hermés Birkin:

V roce 1981 ředitel značky Hermés Jean-Louis Dumas seděl v letadle vedle britské herečky Jane Birkin na letu z Paříže do Londýna. Birkin se akorát dávala kabelku do zavazadlového prostoru nad hlavou, když ji upadla a všechny věci se rozsypaly po kabině. Ona pak musela lézt po zemi a sbírat je. Birkin pak vysvětlila Dumasovi, že je velmi složité najít koženou víkendovou kabelu, která by se jí líbila a byla užitečná.

Tato myšlenka utkvěla Dumasovi v paměti a o tři roky později navrhl a vyrobil speciálně pro Birkin černou pružnou koženou kabelku, u které se nechal inspirovat designem z roku 1892. Nejdřív z ní Jane byla nadšená, ale pak změnila názor, když si uvědomila, že v ní nosí mnoho věcí a je těžká.

„Jaký má smysl tahat sebou druhou kabelku? Každá žena potřebuje jen jednu a takovou, která se dá zavěsit na ruku. Jsou totiž tak těžké, že musím jít na operaci se zánětem šlach v rameni,“ stěžovala si tehdy Jane Birkin Dumasovi. Přesto se tato kabelka stala světovou ikonou.