Dojemnou návštěvu ve vile na Kampě absolvoval Werichův syn Jiří Petrášek za asistence štábu Top Star magazínu. Šel si snad obhlédnout majetek, který by mu měl připadnout?

„Někteří lidé mají pocit, že jsem zveřejnil jméno mého otce kvůli nějakému majetku. Je to absolutní nesmysl,“ nechal se slyšet Petrášek. Tuto vilu, o kterou dlouhá léta usilovně bojovala mecenáška umění Meda Mládková, má ale v majetku město a podle všeho se majitel měnit nebude.

Tahle vila patří městu. Já mám příjemný pocit z toho, že Praha 1 má snahu všechny problémy po té povodni vyřešit a dát to tady dohromady, aby vila sloužila veřejnosti. Já si nedělám nároky absolutně na nic,“ důrazně se ohradil proti spekulacím.

Petrášek byl plodem lásky Jana Wericha a jedné z jeho milenek, která ho po jeho narození odložila do kojeneckého ústavu, odkud byl pak adoptován náhradními rodiči. Jméno své matky Petrášek dosud neprozradil. Žena, která ho s Werichem zplodila a která dnes už nežije, byla v době těhotenství začínající umělkyní. Neplánovaným a nechtěným dítětem si nechtěla zničit rozvíjející se kariéru.