Podle deníku Právo insolvenční správkyně Petra Hýsková žene Polívku do úpadku, protože měl před dražbou svými kroky snižovat hodnotu nemovitosti.

Sídlo valašského krále se zpeněžilo před měsícem za 15 milionů korun v dražbě, která se konala přímo na farmě, přejmenované na Penzion Olšany s.r.o. Areál koupila společnost Alkony-CZ, doposud ale za vydražený majetek nezaplatila. Částku bude společnost muset uhradit do příštího pátku, jinak přijde o dražební jistinu ve výši 2,5 milionu korun a usedlost skončí znovu v dražbě.

„Není to ale až tak neobvyklé, vydražitelé často platí až na konci termínů. Možná je problém někde jinde, totiž v tom, že panu Polívkovi jako fyzické osobě hrozí úpadek. A to by mohlo mít dopad i na pozemky, které před dražbou prodal v okolí farmy,“ vysvětlila pro Právo ředitelka dražební společnosti Morava Marcela Koutná.

Na insolvenční správkyni má pro změnu spadeno jeden z Bolkových věřitelů – Zbyněk Cejnar. Tomuto pražskému podnikateli Polívka postoupil pohledávky v hodnotě cca 8,5 miliónu korun. Cejnar tvrdí, že se Farma prodala pod cenou, protože znalec určil hodnotu nemovitostí na 19,7 milionu korun. „Vznikla tak škoda mně a dalším nezajištěným věřitelům za 4,7 milionu. Vyzývám tedy insolvenční správkyni, stavební firmu Kaláb a ministerstvo spravedlnosti, kteří za škodu odpovídají, aby nám částku do 10 dnů uhradili,“ píše Cejnar ve výzvě, která byla soudu doručena 25.listopadu.

Fotogalerie
11 fotografií