Poté co před lety vyhořel Haně Brejchové byt, našla své nové útočiště v domě s pečovatelskou službou v Buštěhradu. Ani to nečekala a znovu se dokázala zamilovat. Prožívala krásný vztah s dalším obyvatelem domu. Až do chvíle, kdy onemocněl.

„Je to dva roky, co mi umřel, bylo mu už 87 let, ale vypadal líp než šedesátiletý chlap. Jsem ráda, že jsem znova zažila lásku,“ vzpomíná emeritní herečka Brejchová.

Kolaps srdce

Do vztahu však zasáhla nemoc. „Ležel v nemocnici v Kladně a já za ním jezdila den co den. Do poslední chvíle jsem věřila tomu, že to zvládne,“ vypráví tiše Hana a na chvíli se odmlčí. „Vypovědělo mu srdce a umřel mi v náručí. Když umřel, tak jsem poprosila sestřičky, jestli ho můžu umýt, napsala jsem na něj fixem jméno a datum narození. Pak jsem otevřela nemocniční okno, aby v klidu mohla vyletět duše,“ říká Hana. Dodnes, i když jsou to dva roky, v noci občas pláče a myslí na něj.

Samota

Brejchovou ze všeho nejvíc tíží samota. Nové kamarádky si najít nedokázala a staré na ni zapomněly. „Měla jsem hodně kamarádek, ale poté co mi vyhořel byt, mi ani jedna nezavolala, natož aby mě navštívila. Měla jsem velké přátelství s Veronikou Žilkovou nebo Valérií Zawadskou, obě se na mě vykašlaly. Ani po tom požáru mi nezavolaly. Jsem z toho smutná, ale život jde dál,“ říká žena zkoušená osudem.

Fotogalerie
7 fotografií